Преминула др Соња Ракочевић

др Соња Ракочевић, Фото архива Ким

Др Соња Ракочевић, педијатар у КБЦ Приштина са седиштем у Грачаници, преминула је око 9 часова после једномесечне и тешке борбе са опаком болешћу.

Ракочевићева је била врхунски педијатар, излазила је у сусрет, не само деци са Косова и Метохије већ и одраслима. У свако доба дана и ноћи била је доступна за лекарске савете.

У време пандемије била је посебно ангажована у борби против коронавируса, свима је саветовала да се чувају и придржавају свих епидемиолошких мера. Нажалост, у својој лекарској борби за здравље пацијента се и сама разболела. Преминула је на Божићно јутро.

Годинама је бринула о старима и болеснима у изолованим српским срединама, заједно са др Ирином Петровић и др Звонком Сташевићем. Често је и радо сарађивала са медијским кућама.

Соња (Јевтић) Ракочевић рођена је 31.07.1973. године у Косовској Каменици. Основну школу завршила је у родном граду, док је средње образовање похађала у Медицинској школи у Лесковцу.

Медицински факултет је завишила у Приштини, педијатријску специјализацију у Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој. Радила је у Опшој болници у Сремској Митровици, Дому здравља Грачаница, а потом и у Клиничко-болничком центру Приштина, на одељењу педијатрије у Лапљем Селу.

Др Соња Ракочевић је завршила специјализацију на италијанској клиници ИРЦ Полицлиницо Сан Донато. Заједно са са италијанском лекарском организацијом „Пријатељи Дечана“ (Амици ди Децани) помагла да деца са Косова и Метохије одлазе на лечење у Италију.

Живела је у Грачаници са супругом Живојином и децом Симонидом и Димитријем.

Време и место сахране др Ракочевић биће накнадно објављено.

Извор: РТВ КИМ