Поплаве у Кузмину

Село Кузмин у општини Косово Поље је скоро одсечено од света због изливања речице Дренице која протиче кроз ово село. У село се може само из правца Слатине, а ватрогасци су синоћ евакуисали две ромске породице.

У Кузмину је вода поплавила и куће у центру села, па је немогуће доћи до њих, док су се власници сместили код комшија. Интервенисали су и рониоци, Косовска полиција и припадници јединице за ванредне ситуације, а у води је остало заглављено и неколико аутомобила, јавља РТВ КИМ. Од поднева поново пада влажан снег који се одмах топи, па постоји бојазан од већих поплава, али портпарол косовске агенције за управљање ванредним ситуацијама Нехат Коћинај тврди да се ситуација побољшава јер је престала јака киша и да се вода повлачи.

Најтежа ситуација са поплавама на Косову је у Ђаковици, затим у Малишеву, Клини, Пећи, Призрену, Сувој Реци и Ораховцу, а појавили су се и одрони на путевима, чак и на ауто путу од Приштине према албанској граници.

У општини Грачаница је ситуација под контролом и осим неколико запушених шахти, нема изливања река, међутим, Грачаничко језеро одакле се водом снабдева и Приштина је замућено због обилних киша, па је у Грачаници на снази рестрикција пијаће воде.

А.Ћ.