Петковић обећао помоћ поплављеним домаћинствима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић разговарао је данас са Небојшом и Миљаном Начићем из села Племетина код Обилића, којима је због поплава претходних дана оштећена имовинa, а разговарао је и са породицом Јолић из Кузмина код Косова Поља, која се такође нашла на удару ове природне непогоде, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

Петковић је желео, како се каже у саопштењу, лично да се информише о штети коју су претрпели и упозна се на који начин Канцеларија може да им помогне да санирају последице поплаве.

Изливањем реке Ситнице Начићима је поплављено двориште, помоћни објекат и подрум. Вода је уништила моторне косачице за траву, зимницу, замрзивач са храном, док је Јолићима вода поплавила део домаћинства, на месту где се излила река Дреница, тврде из Канцеларије за КиМ.

Директор Канцеларије за КиМ пренео је да ће Канцеларија помоћи и Начићима и Јолићима и другим породицама које су погођене овом природном непогодом.

„Ситуација у српским срединама је под контролом, имамо неколико изолованих случајева у којима је поплава направила проблеме и то већ решавамо. Помоћи ћемо да се штета санира и то обећање сам дао и породицама са којима сам разговарао. Пратимо ситуацију на терену, наши људи су у контакту са грађанима за случај да је потребно да реагујемо. Разговарао сам и са председницима општина на северу покрајине, да буду у приправности у случају изливања Ибра“, пренео је Петковић.