Održan komemorativni skup za dr Sonju Rakočević

фото: А. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

фото: А. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Komemorativni skup za preminulu dr Sonju Rakočević, pedijatra u KBC Gračanica, održan je jutros u Sali Doma kulture u Gračanici.

Komemorativni skup za preminulu dr Sonju Rakočević, pedijatra u KBC Gračanica, održan je jutros u Sali Doma kulture u Gračanici. Od dr Sonje, uz prisustvo porodice i prijatelja, oprostio se dr Zvonko Stašević, rečima da je „prestalo da kuca jedno nežno i plemenito srce, nakon velike i neravnopravne borbe.

„Priča je počela bosonogim detinjstvom uz sestru bliznakinju, na cvetnim livadama kraj Južne Morave i svakog proleća je nizala po jedan biser. Pretvorila se u roman o srećnoj porodici uz supruga Živojina, uz decu Simonidu i Dimitrija, kojima je sebe dala zauvek. I kao i sve velike priče, prešla je u legendu o blistavoj karijeri, trudu, stradanju i humanosti, na mestu oduvek strašnom za postojanje“, emotivno je govorio dr Stašević, zahvalivši se dr Sonji na nesebičnom trudu za svu decu koju je lečila i brizi sa stare i nemoćne koje je neprestano obilazila i lečila.

„I oprosti nam što nismo umeli da te sačuvamo za neko bolje vreme. Neka te sada anđeli čuvaju i neka nam tvoje veliko delo osvetli put ka danima slobode koju smo zajedno čekali“, poslednji je pozdrav dr Zvonka Staševića.

Dr Sonja Rakočević je iza sebe ostavila decu Simonidu i Dimitrija i muža Živojina. Preminula je nakon jednomesečne borbe sa COVIDOM-19, na Božićno jutro, a sahranjena na dan Svetog Stefana, 9. januara, u porti manastira Svetog Dimitrija u selu Sušici nadomak Gračanice.

A.Ć.