Одржан комеморативни скуп за др Соњу Ракочевић

фото: А. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Комеморативни скуп за преминулу др Соњу Ракочевић, педијатра у КБЦ Грачаница, одржан је јутрос у Сали Дома културе у Грачаници. Од др Соње, уз присуство породице и пријатеља, опростио се др Звонко Сташевић, речима да је „престало да куца једно нежно и племенито срце, након велике и неравноправне борбе.

„Прича је почела босоногим детињством уз сестру близнакињу, на цветним ливадама крај Јужне Мораве и сваког пролећа је низала по један бисер. Претворила се у роман о срећној породици уз супруга Живојина, уз децу Симониду и Димитрија, којима је себе дала заувек. И као и све велике приче, прешла је у легенду о блиставој каријери, труду, страдању и хуманости, на месту одувек страшном за постојање“, емотивно је говорио др Сташевић, захваливши се др Соњи на несебичном труду за сву децу коју је лечила и бризи са старе и немоћне које је непрестано обилазила и лечила.

„И опрости нам што нисмо умели да те сачувамо за неко боље време. Нека те сада анђели чувају и нека нам твоје велико дело осветли пут ка данима слободе коју смо заједно чекали“, последњи је поздрав др Звонка Сташевића.

Др Соња Ракочевић је иза себе оставила децу Симониду и Димитрија и мужа Живојина. Преминула је након једномесечне борбе са ЦОВИДОМ-19, на Божићно јутро, а сахрањена на дан Светог Стефана, 9. јануара, у порти манастира Светог Димитрија у селу Сушици надомак Грачанице.

А.Ћ.