Počinje rok za prijavljivanje za registraciju birača van Kosova

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Ванредни парламентарни избори 2019, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Centralna Izborna Komisija saopštava da period za prijavljivanje za registraciju za glasanje van Kosova počinje danas, 13.januara

Centralna Izborna Komisija saopštava da period za prijavljivanje za registraciju za glasanje van Kosova počinje danas, 13.januara i završiće se 21.januara 2021, u 18:00 časova prema lokalnom vremenu na Kosovu.

Tokom ovog perioda, državljani Kosova koji žive van Kosova mogu da se prijave za registraciju za glasanje putem pošte za vanredne izbore za Skupštinu Kosova.

Takođe, mogu se prijaviti osobe koje nemaju državljanstvo Kosova, ali imaju pravo da to budu naosnovu Zakonu o državljanstvu.

U okviru ovog roka koji je odredio CIK, prijava za registraciju birača van Kosova može se podneti putem sledećih opcija: poštanskog faha CIK-a; faksa CIK-a i putem bilo koje e-mail adrese Usluge za Birače CIK-a.

Sve detaljne informacije i način prijavljivanja za registraciju objavljeni su na ovom linku.

Centralna Izborna Komisija podstiče sve građane s pravom glasa, koji žive van Kosova i koji ispunjavaju odgovarajuće zakonske kriterijume, da ostvare svoje pravo i da se registruju kao birači van Kosova, a zatim i da glasaju na vanrednim parlamentarnim izborima.

A.Ć.