Помоћ поплављеним српским домаћинствима ипак стигла

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Помоћница директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Светлана Миладинов, уручила је данас у Лапљем Селу помоћ за домаћинства која су угрожена поплавама. Стигло је 18 мобилних машина за исушивање просторија, четири црпне пумпе и два агрегата која су обезбеђена у сарадњи са Црвеним крстом, саопштено је из Информативне службе општине Грачаница.

„Kао што је директор Петковић обећао, данас је допремљена помоћ за санацију последица поплава. Поред 18 сушача, стигле су 4 црпне пумпе и два агрегата. То није све. Данас стиже 200 килограма хлора довољног за дезинфекцију 1.000 хектара контаминираног земљишта које подразумева окућнице, јавне површине, подруме, као и 500 литара алкохола за дезинфекцију кућних површина, а обезбедићемо и реагенсе за санацију бунара. Претходних дана распоредили смо пакете са основним животним намирницама и воду за угрожена домаћинства“ – истакла је Миладинов и додала да су локалне комисије почеле с пописивањем штете, те да Kанцеларија неће никога оставити на цедилу.

Она је претходно обишла најугроженија подручја и упознала се да њиховим потребама.

Kако су истакли мештани Лепине, потребне су им и додатне количине пијаће воде и хране и то ће бити обезбеђено већ до краја дана, закључује се у саопштењу.