Pomoć poplavljenim srpskim domaćinstvima ipak stigla

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov, uručila je danas u Lapljem Selu pomoć za domaćinstva koja su ugrožena poplavama.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov, uručila je danas u Lapljem Selu pomoć za domaćinstva koja su ugrožena poplavama. Stiglo je 18 mobilnih mašina za isušivanje prostorija, četiri crpne pumpe i dva agregata koja su obezbeđena u saradnji sa Crvenim krstom, saopšteno je iz Informativne službe opštine Gračanica.

„Kao što je direktor Petković obećao, danas je dopremljena pomoć za sanaciju posledica poplava. Pored 18 sušača, stigle su 4 crpne pumpe i dva agregata. To nije sve. Danas stiže 200 kilograma hlora dovoljnog za dezinfekciju 1.000 hektara kontaminiranog zemljišta koje podrazumeva okućnice, javne površine, podrume, kao i 500 litara alkohola za dezinfekciju kućnih površina, a obezbedićemo i reagense za sanaciju bunara. Prethodnih dana rasporedili smo pakete sa osnovnim životnim namirnicama i vodu za ugrožena domaćinstva“ – istakla je Miladinov i dodala da su lokalne komisije počele s popisivanjem štete, te da Kancelarija neće nikoga ostaviti na cedilu.

Ona je prethodno obišla najugroženija područja i upoznala se da njihovim potrebama.

Kako su istakli meštani Lepine, potrebne su im i dodatne količine pijaće vode i hrane i to će biti obezbeđeno već do kraja dana, zaključuje se u saopštenju.