Још девет новозаражених у српским срединама на КиМ

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

<font size="2"><em>фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн</em></font><hr />

Нема преминулих од COVIDA-19 у последња 24 сата у већински српским срединама на КиМ, а од 52 тестирана узорка је регистровано девет новозаражених

Нема преминулих од COVIDA-19 у последња 24 сата у већински српским срединама на КиМ, а од 52 тестирана узорка је регистровано девет новозаражених особа, док је 25 особа изашло из изолације, саопштено је из Кризног штаба Косовске Митровице.

У Ссверној Митровици је регистровано петоро новооболелих, а у Звечану, Зубином Потоку, Лепосавићу и Грачаници је заражена по једна особа.

Од почетка епидемије, у већински српским срединама су тестирана 12.952 узорка, регистрована је 3.681 оболела особа, од којих су 94 лица преминула, а тренутно је 315 активних случајева заразе.

У последњих 48 сати на територији општине Грачаница тестирањем је потврђена инфекција Ковидом 19 код још четворо пацијената, саопштено је из Кризног штаба општине Грачаница, а преноси општинска информативна служба.

„Ситуација са Ковидом 19 је нешто повољнија, али вирус је и даље присутан међу популацијом и неопходно је да се сви и даље придржавамо савета и препорука струке, што се пре свега односи на обавезу ношења заштитних маски, одржавање дистанце, забрану окупљања и избегавања сваког вида друштвених активности“, каже се у саопштењу.

Од почетка епидемије на територији општине Грачаница од Ковида 19 оболело је 308 особа.

А.М.