Još devet novozaraženih u srpskim sredinama na KiM

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Nema preminulih od COVIDA-19 u poslednja 24 sata u većinski srpskim sredinama na KiM, a od 52 testirana uzorka je registrovano devet novozaraženih

Nema preminulih od COVIDA-19 u poslednja 24 sata u većinski srpskim sredinama na KiM, a od 52 testirana uzorka je registrovano devet novozaraženih osoba, dok je 25 osoba izašlo iz izolacije, saopšteno je iz Kriznog štaba Kosovske Mitrovice.

U Ssvernoj Mitrovici je registrovano petoro novoobolelih, a u Zvečanu, Zubinom Potoku, Leposaviću i Gračanici je zaražena po jedna osoba.

Od početka epidemije, u većinski srpskim sredinama su testirana 12.952 uzorka, registrovana je 3.681 obolela osoba, od kojih su 94 lica preminula, a trenutno je 315 aktivnih slučajeva zaraze.

U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđena infekcija Kovidom 19 kod još četvoro pacijenata, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Gračanica, a prenosi opštinska informativna služba.

„Situacija sa Kovidom 19 je nešto povoljnija, ali virus je i dalje prisutan među populacijom i neophodno je da se svi i dalje pridržavamo saveta i preporuka struke, što se pre svega odnosi na obavezu nošenja zaštitnih maski, održavanje distance, zabranu okupljanja i izbegavanja svakog vida društvenih aktivnosti“, kaže se u saopštenju.

Od početka epidemije na teritoriji opštine Gračanica od Kovida 19 obolelo je 308 osoba.

A.M.