Три године после, ко је и зашто убио Оливера Ивановића?

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

<font size="2"><em>фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн</em></font><hr />

На данашњи дан, пре три године, мучки, с леђа, убијен је лидер Грађанске иницијативе “Србија, демократија, правда”, Оливер Ивановић,

На данашњи дан, пре три године, мучки, с леђа, убијен је лидер Грађанске иницијативе “Србија, демократија, правда”, Оливер Ивановић, испред канцеларије своје странке.

Починиоци и налогодавци убиства нису откривени.

Приштина је покренула судски процес против шесторо Срба, оптужница је промењена већ трећи пут, али у њој такође нема ни имена убица, нити оних који су убиство наручили или наредили.

У Северној Митровици, на месту убиства, јутрос нешто после осам часова, почаст су одали бивши чланови странке убијеног Ивановића и више десетина грађана, а присуствовала је и Оливерова бивша супруга Марина Ивановић. За 10 часова, окупљање чланова странке СДП, најавила је председница овог политичког субјекта Ксенија Божовић.

У Храму Светог Саве у Београду је служен помен Оливеру Ивановићу, коме је присуствовала његова супруга Милена Поповић Ивановић, а присуствовали су и присуствовали су и премијерка Србије Ана Брнабић и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Син покојног Ивановића, Никола, јуче је за телевизију Н1 изјавио да ће годишњицу убиства свог оца “обележити у кругу породице и пријатеља, да ће посетити гроб, а да ће се након тога присећати успомена на њега”.