Три српска политичка субјекта у трци за посланике у косовској скупштини

Централна изборна комисија Косова, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

<font size="2"><em>Централна изборна комисија Косова, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн</em></font><hr />

У трци за посланичка места у косовском парламенту ће се наћи три српска политичка субјекта: Српска листа, Грађанска иницијатива за слободу,

У трци за посланичка места у косовском парламенту ће се наћи три српска политичка субјекта: Српска листа, Грађанска иницијатива за слободу, правду и опстанак и Грађанска иницијатива Српски демократски савез.

За 120 места у парламенту Косова, 21 политичка странка, две коалиције и пет грађанских иницијатива, кандидовало је 1.079 кандидата, изјавио је портпарол Централне изборне комисије Ваљмир Ељези на конференцији за медије.

„ЦИК ће послати захтев за верификацију кандидата у шест институција. Планирамо да листе кандидата пошаљемо на верификацију до 18. јануара, а одговор очекујемо до 20. јануара, као и то да цео поступак буде завршен до 31. јануара“, рекао је Ељези.

За парламентарне изборе, који ће се одржати 14. фебруара, листу кандидата су предала три политичка субјекта који окупљају Србе. Осим Српске листе, за места у косовској скупштини ће се надметати и кандидати Грађанске иницијативе за слободу, правду и опстанак и Грађанске иницијативе Српски демократски савез.

За изборе се кандидовала и Грађанска иницијатива Уједињена заједница – Адријана Хоџић.

А.Ћ.