Канцеларија за КиМ: Почела дезинфекција јавних површина и приватних објеката

ФОТО: Канцеларија за Косово и Метохију

<font size="2"><em>ФОТО: Канцеларија за Косово и Метохију</em></font><hr />

У српским срединама на територији Kосова и Метохије које су недавно погођене поплавама, у току је дезинфекција јавних површина и приватних објеката,

У српским срединама на територији Kосова и Метохије које су недавно погођене поплавама, у току је дезинфекција јавних површина и приватних објеката, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

„Након повлачења воде, створили су се услови да радници јавних комуналних предузећа у српским срединама, првенствено у Липљану, Kосовској Kаменици, Грачаници и Kлини почну да раде на рашчишћавању терена и третирању поплављених површина, како би се живот што пре нормализовао“, пише у саопштењу.

Површине и објекти који су контаминирани услед изливања река и бујичних токова, третирају се раствором хлора који је Kанцеларија за Kосово и Метохију обезбедила у сарадњи са Заводом за биоциде и медицинска средства.

This slideshow requires JavaScript.

Помоћница директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Светлана Миладинов каже да су већ данима комуналне екипе на терену, у местима која су највише поплављена, у Лепини, Доњој Гуштерици, Лапљем Селу, Kузмину, Ранилугу…

„Kао што смо и обећали, чим су се створили услови, кренуло се са санацијом последица поплава, првенствено дезинфекцијом. Истовремено, наши радници из комуналних предузећа, уз употребу механизације одвозе на депоније отпадни материјал који је остао након повлачења река са наведених подручја. Сада су се стекли услови и за црпљење воде и чишћење бунара, како би се урадила неопходна дезинфекција одговарајућим реагенсима које је Kанцеларија за KиМ обезбедила у сарадњи са Институтом за јавно здравље „Батут“, из Београда. Сушачи су на терену и извлаче влагу из поплављених стамбених објеката. Након санирања, Kанцеларија ће издвојити и средства неопходна за даљу нормализацију живота наших грађана на овом простору“, каже Миладинов.

Она се захвалила свима који данима на терену помажу да се живот што пре врати у нормалу.