Kancelarija za KiM uručila informatičku opremu O.Š. „Sveti Sava“ u Sušici

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov posetila je jutros opštinu Gračanica

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov posetila je jutros opštinu Gračanica gde je zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem obišla Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Sušici i uručila im informatičku opremu povodom školske slave, saopšteno je iz opštinske informativne službe.

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju posebnu pažnju posvećuje bezbednosti dece u srpskim sredinama, ali i ulaže u nastavna sredstva i osavremenjavanje nastave. U proteklom periodu uložili smo dosta u kupovinu informatičke opreme, u cilju pomoći učenicima u pohađanju onlajn nastave, ali i nastavnom osoblju u radu. Ovo je i prilika da se posebno zahvalim prosvetnim radnicima i vannastavnom osoblju koji su u vreme krize izazvane korona virusom dali svoj maksimum kako deca ne bi ni malo izostajala u dobijanju znanja“, kazala je Miladinov u Sušici.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahvalio se Kancelariji za Kosovo i Metohiju i direktoru Petru Petkoviću na pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiju.

„Današnja poseta pomoćnice direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlane Miladinov jasan je pokazatelj da naša država ulaže u budućnost. To nije samo sada, nego u kontinuitetu. Jedan od prioriteta je da naše obrazovanje bude na visokom nivou i da naša deca sa ovog prostora ne oskudevaju ni u čemu i da imaju iste uslove za školovanje kao i ostala deca u svim delovima Srbije“, rekao je Popović.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ u Sušici Bratislav Denić zahvalio se Kancelariji za Kosovo i Metohiju na pomoći srpskim školama, navodeći da je IT tehnika ključ savremenog obrazovanja.

Uručenju opreme školi u Sušici prisustvovao je i predsednik Privremenog organa opštine Priština Ljubinko Karadžić.

Školi Sveti Sava u Sušici uručeno je 5 lap-topova, video projektor i štampač, a ista poomoć biće danas uručena još nekim školama na centralnom Kosovu i Kosovskom Pomoravlju, zaključuje se u saopštenju.