Канцеларија за КиМ уручила информатичку опрему О.Ш. „Свети Сава“ у Сушици

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов посетила је јутрос општину Грачаница

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов посетила је јутрос општину Грачаница где је заједно са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем обишла Основну школу „Свети Сава“ у Сушици и уручила им информатичку опрему поводом школске славе, саопштено је из општинске информативне службе.

„Канцеларија за Косово и Метохију посебну пажњу посвећује безбедности деце у српским срединама, али и улаже у наставна средства и осавремењавање наставе. У протеклом периоду уложили смо доста у куповину информатичке опреме, у циљу помоћи ученицима у похађању онлајн наставе, али и наставном особљу у раду. Ово је и прилика да се посебно захвалим просветним радницима и ваннаставном особљу који су у време кризе изазване корона вирусом дали свој максимум како деца не би ни мало изостајала у добијању знања“, казала је Миладинов у Сушици.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић захвалио се Канцеларији за Косово и Метохију и директору Петру Петковићу на помоћи српском народу на Косову и Метохију.

„Данашња посета помоћнице директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлане Миладинов јасан је показатељ да наша држава улаже у будућност. То није само сада, него у континуитету. Један од приоритета је да наше образовање буде на високом нивоу и да наша деца са овог простора не оскудевају ни у чему и да имају исте услове за школовање као и остала деца у свим деловима Србије“, рекао је Поповић.

Директор Основне школе „Свети Сава“ у Сушици Братислав Денић захвалио се Канцеларији за Косово и Метохију на помоћи српским школама, наводећи да је ИТ техника кључ савременог образовања.

Уручењу опреме школи у Сушици присуствовао је и председник Привременог органа општине Приштина Љубинко Караџић.

Школи Свети Сава у Сушици уручено је 5 лап-топова, видео пројектор и штампач, а иста поомоћ биће данас уручена још неким школама на централном Косову и Косовском Поморављу, закључује се у саопштењу.