Игору Поповићу није дозвољен улазак на КиМ

Помоћнику директора Канцеларије за Косово и Метохију Игору Поповићу, данас на прелазу Јариње није дозвољено да уђе на територију Косова, како су рекли у Канцеларији за КиМ, без образложења. Поступак косовских власти, оштро је осудила Канцеларија за КиМ.

Поповић је задужен за правну заштиту, подршку локалној смаоуправи и имовинско правне послове и јутрос је на путу за Косовку Митровицу враћен са администрративног прелаза Јариње, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

“Канцеларија за Косово и Метохију истиче да је по среди ново у низу кршење споразума о слободи кретања и једнострано поступање Приштине, која самовољно одбија да спроведе постигнуте договоре. Очигледно је да је због предстојећих избора на Косову и Метохији појачана антисрпска кампања привремених институција у Приштини, међутим то не може и не сме бити оправдање за кршење међународних договора. Канцеларије ће о овом кршењу споразума о слободи кретања обавестити посреднике у дијалогу, од којих очекује да без изузетка и одлагања осигурају његово поштовање”, закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.