“Рибарске свађе”, прва од седам премијера у Грачаници

Дело Карла Голдонија “Рибарске свађе”, у режији Милана Караџића и извођењу Приштинског народног позоришта, премијерно је вечерас видела публика у Дому Културе у Грачаници. То је прва, од седам премијера које ће ово позориште извести у Грачаници, рекао је на конференцији за медије директор Народног позоришта, Предраг Радоњић.

Мање публике него што би било да није пандемије и мера ограниленог окупљања, са задовољством је одгледало представу, коју је редитељ Милан Караџић, уместо у мало село у Италији у доба ренесенасе, сместио у једно црногорско приморско место и у шездесете године прошлог века.

Директор Народног позоришта у Приштини Предраг Радоњић, најавио је још шест премијера у Дому цултуре у Грачаници.

„Почињемо са `Рибарским свађама` вечерас, након тога 9. фебруара играћемо `Антигону` у режији Ненада Тодоровића, 24. фебруара нас очекује представа `Плацебо` Александра Југовића у режији Исидоре Гонцић. Након тога, представа коју радимо у коопродукцији са Српским народним позориштем из Новог Сада и Народним Позориштем у Нишу `Деобе` Добрице Ћосића у режији Југа Радивојевића, а до краја пролећног дела сезоне очекује нас и представа `Улога моје породице у светској револуцији` у коопродукцији са Крушевачким позориштем коју режира Игор Вуковић и `Хјдуци` у режији Анђелке Николић, који радимо у копродукцији са Стеријиним позорјем“, рекао је Радоњић.

А.Ћ.