Grantovi Helpa za žene preduzetnice u energetici

Organizacija „Help“, u saradnji sa opštinom Gračanica dodeliće u narednom periodu deset grantova u okviru programa „Žene preduzetnice u energetici“

Organizacija „Help“, u saradnji sa opštinom Gračanica dodeliće u narednom periodu deset grantova u okviru programa „Žene preduzetnice u energetici“. Memorandum o saradnji na ovom projektu danas su potpisali predsednik opštine Gračanica i predstavnici „Helpa“, saopšteno je iz Informativne službe opštine Gračanica.

Memorandum je u ime opštine Gračanica sa predstavnikom „Helpa“ Ademom Sulejmanijem, potpisao predsednik Srđan Popović u prisustvu direktora opštinskog odeljenja za ekonomski razvoj Nebojšom Milovanovićem. Program ima za cilj pomoć ženama preduzetnicama na teritoriji opštine Gračanica radi unapređenja svog posla efikasnijom upotrebom energije i unapređenjem tehnologije.

Prema memorandumu, opština Gračanica učestvovaće sa 25 procenata ukupnog iznosa grantova koji pojedinačno iznosi oko 2600 evra. Predviđeno je da dobitnice grantova dobiju opremu kao i profesionalnu obuku i tehničku podršku. Za grantove se mogu prijaviti i žene koje tek započinju svoj posao, kao i one žene koje imaju više od 50 posto udela u vlasništvu preduzeća.

Program „Žene preduzetnice u energetici“ biće sproveden u devet opština na Kosovu i biće dodeljeno 196 grantova.

Konkurs za dodelu grantova bi, prema najavama, trebalo da bude raspisan u drugoj polovini februara, a javnost će od detaljima i uslovima konkursa biti blagovremeno informisana, zaključuje se u saopštenju.