Грантови Хелпа за жене предузетнице у енергетици

Организација „Хелп“, у сарадњи са општином Грачаница доделиће у наредном периоду десет грантова у оквиру програма „Жене предузетнице у енергетици“. Меморандум о сарадњи на овом пројекту данас су потписали председник општине Грачаница и представници „Хелпа“, саопштено је из Информативне службе општине Грачаница.

Меморандум је у име општине Грачаница са представником „Хелпа“ Адемом Сулејманијем, потписао председник Срђан Поповић у присуству директора општинског одељења за економски развој Небојшом Миловановићем. Програм има за циљ помоћ женама предузетницама на територији општине Грачаница ради унапређења свог посла ефикаснијом употребом енергије и унапређењем технологије.

Према меморандуму, општина Грачаница учествоваће са 25 процената укупног износа грантова који појединачно износи око 2600 евра. Предвиђено је да добитнице грантова добију опрему као и професионалну обуку и техничку подршку. За грантове се могу пријавити и жене које тек започињу свој посао, као и оне жене које имају више од 50 посто удела у власништву предузећа.

Програм „Жене предузетнице у енергетици“ биће спроведен у девет општина на Косову и биће додељено 196 грантова.

Конкурс за доделу грантова би, према најавама, требало да буде расписан у другој половини фебруара, а јавност ће од детаљима и условима конкурса бити благовремено информисана, закључује се у саопштењу.