Podeljeni tablet računari učenicima osnovnih i srednjih škola u opštini Gračanica

Tablet računare su, su na osnovu uspeha i socijalnog statusa, učenicima osnovnih i srednjih škola,

Tablet računare su, su na osnovu uspeha i socijalnog statusa, učenicima osnovnih i srednjih škola, podelili predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i direktorka opštinskog odeljenja za obrazovanje Brankica Nićić, saopšteno je iz opštinske Informativne službe.

„Ulaganje u omladinu, nezaboravljanje uspeha naših učenika sigurno je jedan od prioriteta opštine i nastojaćemo da se i u budućnosti naši najbolji đaci sigurno ne zaborave i siguran sam da će za svoj uspeh biti i nagrađivani od strane opštine. Nadamo se da će naredne godine epidemiološka situacija dozvoliti da kao i prethodnih godina organizujemo manifestaciuju „Savin đak“ i da ćemo nastaviti sa tradicijom“, rekao je Popović.

Direktorica opštinskog odeljenja obrazovanja Brankica Nićić kazala je da je u sklopu manifestacije „Savin đak“ prošle godine četvorodnevnim putovanjem nagrađena grupa učenika, a da je ove godine ta nagrada zamenjena tablet računarima.

„Ove godine uzeli smo u obzir i kategoriju učenika sa slabijim materijalnim stanjem tako da smo u okviru svetosavske nedelje nagradili i njih sa po jednim tablet računarom. Što se tiče kategorije najboljih učenika vodimo se odabirom najboljih po uspehu i po takmičenjima koje su ostvarili u toku godine“, kazala je Nićić.

Opština Gračanica obezbedila je za decu osnovnih i srednjih škola ukupno 60 tablet računara kao pomoć u organizovanju i praćenju nastave, zaključuje se u saopštenju.