Подељени таблет рачунари ученицима основних и средњих школа у општини Грачаница

Таблет рачунаре су, су на основу успеха и социјалног статуса, ученицима основних и средњих школа, поделили председник општине Грачаница Срђан Поповић и директорка општинског одељења за образовање Бранкица Нићић, саопштено је из општинске Информативне службе.

„Улагање у омладину, незаборављање успеха наших ученика сигурно је један од приоритета општине и настојаћемо да се и у будућности наши најбољи ђаци сигурно не забораве и сигуран сам да ће за свој успех бити и награђивани од стране општине. Надамо се да ће наредне године епидемиолошка ситуација дозволити да као и претходних година организујемо манифестациују „Савин ђак“ и да ћемо наставити са традицијом“, рекао је Поповић.

Директорица општинског одељења образовања Бранкица Нићић казала је да је у склопу манифестације „Савин ђак“ прошле године четвородневним путовањем награђена група ученика, а да је ове године та награда замењена таблет рачунарима.

„Ове године узели смо у обзир и категорију ученика са слабијим материјалним стањем тако да смо у оквиру светосавске недеље наградили и њих са по једним таблет рачунаром. Што се тиче категорије најбољих ученика водимо се одабиром најбољих по успеху и по такмичењима које су остварили у току године“, казала је Нићић.

Општина Грачаница обезбедила је за децу основних и средњих школа укупно 60 таблет рачунара као помоћ у организовању и праћењу наставе, закључује се у саопштењу.