Вујичић: Нисам пријетња за националну безбедност Црне Горе

фото: screenshot

После објављивања појединих медија на албанском језику да је председник Уније Црногораца на Косову Слободан Вујичић претња за националну безбедност Црне Горе, огласио се Вујичић, демантујући наводе и потврдом да то није евидентирано у Агенцији за националну безбедност Црне Горе. Вујичић је такође демантовао да је агент било које тајне службе.

“Увидом у одговарајућу евиденцију Агенција за националну безбједност Црне Горе је утврдила да не постоји званичан документ да представљам пријетњу по националну безбједност Црне Горе. Документом АНБ-а демантујем све клевете портала Косовапресс који је циљано по налогу и у спрези са бившим црногорским режимом и појединим политичким, кримогеним и безбједоносним структурама са Косова покушао да уруши мој политички и лични интегритет, цртао ми мету на чело и угрожавао живот моје породице и мене.

фото: screenshot

Симптоматично је да су клевете Косовапресс без икаквих провјера пренијели готово сви косовски медији на албанском језику у ударним терминима.

Подсјећања ради, поменути портал је прије седам мјесеци тврдио да је имао увид у званични документ безбједоносних и правосудних институција Црне Горе у којем се наводи да сам агент Безбједоносно информативне агенције Србије, руске војне тајне службе ГРУ, да постоје такође индикатори да сам укључен у припремање и изазивање немира на Косову, ЦГ и Србији и да на основу ових и других информација представљам опасност по националну безбједност Косова и Црне Горе. Због свега наведеног поднео сам тужбу против Косовапресс и осталих медија у вјери да нећу чекати предуго да се заробљени правосудни систем на Косову ослободи како би починиоци овог гнусног злодјела били кажњени а правда задовољена”, написао је Вујичић.