Почиње ликовна колонија „Јесен у Призрену“

„Јесен у Призрену” је колонија тематски везана за изузетне симболе и драгуље српског наслеђа и одржава се по шести пут ове године, саопштено је из Дома културе Грачаница. „До сада смо имали доста догађаја у Светим Архангелима, Атријуму цркве Светог Спаса и у Богословији „Свети Кирило и Методије”. Овом колонијом настојимо да одржимо континуитет повратка српске стварајуће уметности и културе у овај град, у коме је до рата 1999. године живело више од десет хиљада Срба. Уметници ће посетити места која су страдала у погрому марта 2004. као и сам град Призрен и то ће бити њихова обнова“, рекао је уредник Галерије Дома културе Грачаница Небојша Јевтић.

Изложба радова биће одржана у Призрену и Грачаници, а ове године Дом културе „Грачаница“ угостиће седам сликара: Емила Сферу и Снежану Манасић из Панчева, Ђорђа Станића из Ужица, Дејана Кргу и Светлану Милутиновић из Београда, Божицу Милојевић из Ниша и Бобана Филиповића из Ранилуга

Покровитељ колоније је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије уз несебичну подршку Епархије рашко-призренске.

Ликовна колонија „Јесен у Призрену“ се одржава од 16 – 23. фебруара 2021. Године. Иако се до сада одржавала у манастиру Светих Архангела код Призрена, ове године, због поштовања епидемиолошких мера, биће одржана у Галерији Дома културе „Грачаница“.