Расте број инфицираних корона вирусом у општини Грачаница

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Расте број заражених корона вирусом на територији општине Грачаница, регистровано је још 14 новооболелих, па Кризни штаб позива на стриктно поштовање мера, пише на сајту Наша Грачаница. На инфективном одељењу болнице у Лапљем Селу се тренутно налази 28 пацијената.

„Само од почетка ове недеље број позитивних је 27 и готово 10 пацијената више на болничком лечењу у односу на претходну недељу, саопштено је из Кризног штаба. Повећање броја инфицираних резултираће појачаним контролама инспекцијских органа општине Грачаница, који ће у сарадњи са полицијом кажњавати у наредним данима свако непоштовање мера“, каже се у саопштењу.

Кризни штаб општине Грачаница подсећа да су, осим обавезног ношења маски и држања дистанце, на снази строге антиковид мере, упркос томе што се општина Грачанцица налази у зеленој зони.

„ Апелујемо на грађане да своје друштвене активности сведу на минимум, посебно када је реч о породичним прославама и окупљањима. Такође подсећамо све институције, привредне и пословне субјекте, посебно угоститеље да рад прилагоде условима пандемије и придржавају се прописаних мера у циљу очувања јавног здравља. Свако непоштовање мера биће кажњавано. Свим позитивним случајевима као и члановима њихових породица наложена је мера строге изолације. Кршење ове одлуке такође ће бити строго кажњавано“, саопштава Кризни штаб.

Апел грађанима да поштују мере, те да тако покажу одговорност за своје здравље и здравље својих ближњих у циљу спречавања ширења инфекције упућују и лекари Клиничко болничког центра као и Домова здравља.

Од почетка пандемије на територији општине Грачаница корона вирусом је инфицирано 418 особа.