Канцеларија за КиМ: За све школе и предшколске установе видео надзор

„Kанцеларија за Kосово и Метохију покренула је активности да све основне и средње школе, као и предшколске установе у српским срединама на територији Kосова и Метохије буду покривене видео-надзором, а иљ ове акције је да се безбедност деце која бораве у тим установама подигне на још виши ниво. До краја фебруара, око 70 школа и вртића у којима бораве деца у српским срединама, биће покривено камерама са савременим системом видео-надзора“, саопштено је из Информативне службе Канцеларије за КиМ.

Светлана Миладинов, помоћница директора Kанцеларије за Kосово и Метохију каже да се са реализацијом опремања установа видео-надзором почело крајем прошле године, а план је да се до краја наредног месеца сви објекти покрију безбедносним камерама.

„Безбедност на Kосову и Метохији је велики изазов с којим се готово свакодневно суочава наш народ. За нас нема значајније дужности од тога да осигурамо безбедност за нашу децу. Због тога смо почели са реализацијом планираних активности и додатног улагања у безбедносне системе. Један спасени дечји живот, нема цену“, рекла је Миладинов у саоопштењу достављеном медијима.

„Kамерама са системом видео-надзора биће подједнако покривене образовне установе у српским срединама на територији Kосова и Метохије северно и јужно од Ибра. До сада је видео-надзор обезбеђен за школе и предшколске установе у Шилову, Гњилану, Kоретишту, Понешу, Врбовцу, Биначу, Ранилугу, Ораховцу, општини Гора, Грачаници, Kосову Пољу, Угљарима, Kосовској Митровици, Сочаници, Лешку“, закључује се у саопштењу.