Рашић: Напали су ми сина; Марковић: Рашић је напао мога сина

Фото: Фејсбук / screenshot
Још увек нема поузданих информација како је дошло до туче између две групе младића испред школе у Лапљем Селу.

Још увек нема поузданих информација како је дошло до туче између две групе младића испред школе у Лапљем Селу. После објаве у медијима да је нападнут и повређен син политичара Ненада Рашића, данас су се огласили родитељи још тројице момака, међу којима и Миодраг Марковић, чији је син још увек у болници и који тврди да је уствари Никола Рашић први напао његовог малолетног сина И.М., који се онесвестио од последице ударца.

Син лидера Прогресивно демократске странке Ненада Рашића који је јуче након часова учествовао у групном сукобу испред школе у Лапљем Селу, животно није угрожен. Наиме, Рашићевим речима, његов син Никола је заједно са својим друговима физички нападнут од стране групе младића који су насрнули на њих и тукли их, не само рукама, већ и одређеним предметима. Он је на конференцији за новинаре у Медија Центру у Чаглавици изнео податке да је туча била најављивана путем друштвених мрежа и да је његов син Никола Рашић нападнут боксером и да су му тиме нанесене повреде у виду расцепане горње усне, непца, као и да су ми избијена три зуба.

Ненад Рашић, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

“Не желим да прјудицирам истрагу која је у току, али данас сам из тог разлога контактирао Тужилаштво да као могућ узрок инцидента који се десио јуче, наведем и изјаве одређених политичара, као што је рецимо изјава Далибора Јевтића који је више пута писао, а то сам јутрос сазнао, на начин који је могао да алудира да смо ми изопштени, етикетирани и недовољно добри представници“, рекао је Рашић и додао „то да сам ја био учесник или организатор да мој син задобије тешке телесне повреде, да му три зуба буду избијена, да сам сад ишао да му стављам привремену протезу, да му се сада клате још два зуба поред та три која су избијена, да ће за два месеца тек када се санира корен зуба, моћи да постави имплантате, нек он одговори на то да ли би пристао да то ради свом детету“, изреволтирарно је прокоментарисао оптужбе Горана Ракића да је заједно са Аљбином Куртијем и Радом Трајковић покушао да исполитизује јучерашњи инцидент у Лапљем Селу.

Са друге стране, Миодраг Марковић један од родитеља малолетног И.М. који је такође учествовао у овој тучи и који се налази на болничком лечењу где му санирају повреде које је задобио у изјави за наш портал каже да је његов син задобио хематом, крварање из носа, има повреду ребара и да се још увек налази у болници где се одрађају додатна испитивања. Према речима, како свог сина, али и друге деце која су били сведоци јучершњег сукоба, Марковић тврди да је Никола Рашић дошао са групом момака од 25 година из Добротина и након краћег препирања са групом деце са којом је био и његов син, ударио је малолетног И.М., који је од силине ударца пао и изгубио свест.

Миодраг Марковић, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

“Постоји снимак на коме се јасно види да је то била општа туча која се нажалост догодила међусобно између деце. Жалосно је што се ово дигло на овакав политички ниво, а да то уствари нема никакве везе са политиком. Јуче се нажалост десила туча, није до тога требало да дође, криви смо сви ми родитељи и комплетно друштво. То што је господин Рашић рекао, нема везе ни са каквом истином. Његов син је први напао мог сина и ударио га. Он је сада у болници. Ја сам за то да сви који су криви, сви треба да одговарају, али немојмо да делимо децу”, казао нам је Миодраг Марковић.

Како је јуче саопштила Косовска полиција, након инцидента који се догодио у Лапљем Селу приведено је осам особа, а Тужилаштво је саопштило да је ухапшеним младићима одређен притвор од 48 сати.

Ана Марковић