Родитељи приведних младића: Тучу је изазвао Никола Рашић

Фото: Фејсбук / screenshot

Родитељи младића који су приведени због туче у Лапљем Селу, недалеко од школе, тврде да је инцидент изазвао Никола Рашић, те да је цео случај добио политичку конотацију.

Након туче у којој је учествовало тридесетак младића, како средњошколаца, тако и старијих, теже повреде су задобили ученици Гимназије Никола Рашић и средње Економске Илија Марковић. Како сазнајемо, обојици је указана лекарска помоћ. После инцидента су приведена осморица младића, међу којима и један малолетник.

Студенти Марко Ристић и Лазар Караџић налазе се у притвору у Приштини. Њихови родитељи кажу да од јуче нису у контакту са њима и да су забринути шта ће се десити након истека притвора од 48 сати.

„Он (Лазар) је прво окарактерисан као сведок. Нашао се ту, раздвајао је, а сада је оптужен да је био учесник у тучи и приведен је. Он је у Приштини у притвору. Ово је отишло по политичкој линији и то је ненормално. Овај који оптужује децу да су кривци је главни иницијатор тог инцидента. Син господина Рашића, он је иницијатор. Покупио је децу из Добротина, довео их ту и тако се десила масовна туча“, тврди Момир Караџић.

Син Славише Ристића, Марко, је такође у притвору у Приштини.

„Ја не подржавам насиље, поготову не насиље у школи, али ово је отишло толико далеко. Господин Рашић је хтео да злоупотреби ово за неке политичке поене. Испала је туча и то је трајало минут – два. Ја са сином нисам могао да разговарам, нисам могао да ступим у контакт, покупили су га, он је приведен и мислим да је у Приштини. Чекамо (да истекне) то полицијско задржавање од 48 сати“, рекао је он.

Ристић тврди да му је, након инцидента у којем је учествовао његов син, Ненад Рашић претио.

„Господин Рашић је дошао код мене кући и из авлије пошао директно у кућу да ми прети. Ја мислим да је и то насиље. Рекао ми је: „Запамтићеш ко сам ја“, наводи Ристић и додаје да му је претио и прстом.

„Да ли ја сада треба да се бојим да ће он нешто да уради мом сину“, пита се Ристић.

Један од учесника туче Илија Марковић, ученик 3. разреда средње Економске школе, налази се на болничком лечењу због повреде носа. Његов отац Миодраг каже да су младићи из Добротина дошли у Лапље Село како би тукли средњошколце из овог места. И он тврди да је син Ненада Рашића изазвао тучу.

„Не знам да ли је син Ненада Рашића битнији од мог сина? Зашто његов син није ухапшен јер је он изазвао тај инцидент, ако су већ друга деца ухапшена? То је била туча као и све школске туче које се дешавају, али је ово сада подигнуто на много већи ниво, политички. Политика апсолутно нема никакве везе са овим, то је само зато што је тај дечко син Ненада Рашића. Да је било које друго дете у питању од овога не би било ништа. Нажалост, али је тако. Да ли смо ми заказали као родитељи или су заказале институције, школство, полиција и цело друштво, то је на нама, да ставимо прст на чело и да размислимо о свему томе“, каже Миодраг Марковић.

Из Полиције нема нових коментара на јучерашњи догађај испред школе у Лапљем Селу. Тужилаштво је раније данас објавило да је осморици младића одређен притвор од 48 сати.

Ненад Рашић, председник ПДС-а и отац повређеног Николе заказао је конференцију штампу у Медија центру у Чаглавици за данас у 15 часова.

Директор Гимназије: Нисмо били упознати са тучом

Иако се туча десила испред школског дворишта, директор Гимназије у Лапљем Селу Дејан Денић каже да није био упознат са оним што се дешавало напољу. Додаје да је од ученика сазнао да је туча избила „због личних разлога“.

„Две групе дечака имале су обрачун из својих личних разлога. По информацијама које имам од својих ученика, не могу да кажем да је још наших ученика учествовало у тучи. Ту је било и друге деце која су завршила школу“, рекао је Денић у телефонској изјави за РТВ Ким.

Он је навео да је случај сада у надлежности полиције, а да су упоследни у школи задужени само за оно што се дешава унутар школског дворишта.

Извор: Радио КиМ