П. Петковић: Трајковић, Рашић и Курти дугују извињење грађанима; Н. Рашић: Мој син није знао за заказану тучу

Фото: Фејсбук / screenshot

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је у данашњем саопштењу за медије написао да Ненад Рашић, Рада Трајковић и Ненад Рашић дугују извињење грађанима због, како је рекао, покушаја да заказану тучу средњошколаца представи као политички линч.

„Четири дана су прошла откако су Ненад Рашић и Рада Трајковић у дослуху са Аљбином Куртијем договорили да унапред заказану школску тучу представе као политички линч и прогон неистомишљеника и за то оптуже државу Србију, Српску листу и председника Александра Вучића“, написао је Петковић.

Петковић је додао да напад на сина Ненада Рашића заслужује сваку осуду и адекватну санкцију, међутим, како додаје: „у анале политичког бешчашћа ући ће овај покушај злоупотребе деце у политичке сврхе која на крају једина испаштају“.

„Јер ће и Ђиласова Рада, Рашић и Курти наставити да продукују лажне вести и афере док је седморо деце у једномесечном притвору након њихове политичке манипулације, а ученик Илија Марковић у болници са тешким повредама“, додаје Петковић.

На саопштење Петра петковића је реаговала и Рада Трајковић.

„Драги Петре, за разлику од Вашег шефа, Александра Вучића, који не поштује владавину права и прејудицира закључке текућих истрага разним полиграфима, медијским спиновима и откривањем поверљивих информација, ја чекам закључке релевантних институција. Пробајте то и Ви. Не бојте се истине“, поручила је Трајковић.

Ненад Рашић је у јучерашњој изјави за портал Коссев рекао да не жели да прејудицира и да чека завршетак судског поступка, али и да је сигуран у то да његов син није имао сазнања да ће доћи до туче. Демантовао је и оптужбе да је саму тучу и повреде које је задобио његов син покушао да искористи у политичке сврхе, пише Коссев.

Са друге стране, родитељи младића који се налазе у притвору тврде да су међу притворенима и момци који су били само сведоци. Међу притворенима су и другови сина Ненада Рашића.

А.Ћ.