Veliki porast zaraženih korona virusom u opštini Gračanica, medicinski radnici na izmaku snage

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн


U opštini Gračanica raste broj zaraženih koronavirusom i u protekla tri dana su registrovane 22 novozaražene osobe,

U opštini Gračanica raste broj zaraženih koronavirusom i u protekla tri dana su registrovane 22 novozaražene osobe, prenosi sajt Naša Gračanica izjavu opštinskog Kriznog štaba.

U sredu je virus potvrđen kod četvoro lica, juče je obolelo 11, a danas sedam pacijenata, a na bolničkom lečenju se nalazi 46 pacijenata.

Član Kriznog štaba, prof. dr Bratislav Lazić je na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Gračanica kazao da se uglavnom radi o pacijentima sa teškom kliničkom slikom, od kojih je nekoliko na kiseoničkoj terapiji. Lazić je pozvao građane da se, u cilju sprečavanja širenja virusa, strogo pridržavaju epidemioloških mera, nose maske, drže distancu, izbegavaju okupljanja i privatna slavlja.

Doktor Lazić je najavio pojačanu kontrolu inspekcijskih i policijskih organa, rigoroznije kazne za neodgovorne, kao i nastavak dezinfekcije javnih institucija i površina.

Govoreći o epidemiološkoj siutaciji, on je kazao da je u fazi pogoršanja, da su bolnički kapaciteti i medicinski radnici na izmaku snage.