Родбина и средњошколци настављају са протестима у Грачаници

Већ шести дан родитељи и средњошколци протестују испред Полицијске станице поводом одлуке Основног суда у Грачаници којом је одређен једномесечни притвор седморици младића који су учествовали и били сведоци у масовној тучи испред школе у Лапљем Селу. Окупљени су још једном апеловали на институције и друштво у целини, надајући да се да би сутра могла да буде донешена ослобађајућа одлука Апелационог суда. Да напоменемо, родитељи су у четвртак предали жалбу Апелационом, жалећи се на одлуку Основног суда у Грачаници којом су ови младићи осуђени на притвор од 30 дана.

“Апелујем на све институције који могу да реагују да се деца ослободе, јер то је била само дечија туча. Очекивања немамо велика. Ми смо имали очекивања да их ослободе после 48 сати од како смо предали захтев Апелационом суду, пошто смо се разочарали у решење Основног суда о једномесечном притвору, тако да не очекујемо ништа ни сутра. Међутим, ми се ипак надамо да ће наша деца сутра напокон бити ослобођена из притвора”, поручио је данас медијима Синиша Живковић, отац ухапшеног Чедомира Живковића из Угљара.

Протест је прошао мирно, а окупљени су се након сат времена разишли.

Подсећамо, до туче испред школе у Лапљем Селу је дошло између две групе младића, међу којима је био и син политичара Ненада Рашића, који је претходно ову тучу назвао организованим линчом против његовог сина, из политичких разлога.

Ана Марковић