Zabrinjavajući porast zaraženih korona virusom u srpskim sredinama na KiM

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Jedna osoba je preminula od COVIDA-19 u srpskim sredinama na Kosovu, od 218 testiranih uzoraka je registrovano još 105 novozaraženih korona virusom,

Jedna osoba je preminula od COVIDA-19 u srpskim sredinama na Kosovu, od 218 testiranih uzoraka je registrovano još 105 novozaraženih korona virusom, dok je 37 osoba izašlo iz izolacije, saopšteno je iz Kriznog štaba Kosovske Mitrovice. Poslednji izveštaj o epidemiološkoj situaciji je bio 27. februara.

U Severnoj Mitrovici su registrovana 42 obolela lica, u Zvečanu 20, u Leposaviću 11, sedmoro je zaraženo u Prilužju, šestoro u Gnjilanu, po pet novozaraženih osoba je registrovano u Kamenici i Zubinom Potoku, četvoro novozaraženih je iz Štrpca, troje su iz Gračanice i dve osobe su inficirane u Prizrenu.

Od početka epidemije, u srpskim sredinama je testirano 15.275 uzoraka, registrovano je 1.445 obolelih, od kojih je 108 osoba preminulo, dok je trenutno 612 aktivnih slučajeva zaraze.

Na opštinskom sajtu Naša Gračanica je objavljeno da je u opštini Gračanica tokom vikenda zaraženo 15 osoba i da se 44 lica nalaze na bolničkom lečenju. Od početka epidemije, u opštini Gračanica je registrovano 489 zaraženih korona virusom.

Ana Marković