Канцеларија за КиМ: У Пасјану рођено пет беба

Илустрација фото: pixabay/PublicDomainPictures

У Здраственом центру Гњилане-Шилово са седштем у Пасјану јуче је рођено пет беба, што је рекорд од 2015. године од када је ово породилиште отворено. На свет су дошла три дечака и две девојчице, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Директор пасјанске болнице др Зоран Перић казао је да се све новорођене бебе и мајке осећају добро.

“До сада смо држали рекорд са четири рођене бебе у једном дану, а сада смо тај број надмашили, на шта смо веома смо поносни. Четири бебе рођене су природним путем, а пета царским резом. Дан пре тога имали смо још један порођај и сви су одличног здравственог стања”, каже Перић и додаје да је од тренутка када је председник Србије Александар Вучић отворио ово породилиште 2015. године у њему на свет дошло више од 700 беба.

“То не би било могуће да нисмо добили једно модерно породилиште, опремљено најсавременијим апаратима који су последња реч технике, а које нам је обезбедила Влада Републике Србије преко наше Канцеларије за Косово и Метохију. Наравно, велика је заслуга и нашег медицинског кадра. Прошле године, у јеку пандемије корона вируса код нас је рођена 141 беба, а годину пре 140. Уверен сам да ћемо ове године те бројеве надмашити”, истакао је др Перић.

Здравствени центар Гњилане-Шилово са седиштем у Пасјану дароваће сваку бебу неопходним пакетићем за прве дане новорођенчета. Канцеларија за Косово и Метохију сваку новорођену бебу дарује са 10.000 динара једнократне помоћи да би на тај начин подржала родитељство и пронаталитетну политику у српским срединама на Косову и Метохији, закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ достављеном медијима.