Канцеларија за КиМ: У српским срединама на КиМ расте број пријављених за вакцинацију

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

„У српским срединама на Kосову и Метохији за вакцинацију против вируса COVID-19, протекле недеље пријављено је близу 1.700 грађана, што је скоро три пута више него недељу дана пре. За њих је вакцинација организована у уторак и среду на три издвојена пункта – у Рашки, Kуршумлији и Бујановцу, док ће 1.400 грађана у среду и четвртак примити другу дозу вакцине“, саопштено је из Канцеларије за КиМ и поручују да ова канцеларија организује бесплатан превоз за грађане с територије Kосова и Метохије који су заинтересовани и који су се пријавили да приме вакцину.

„Претходне недеље у домовима здравља и другим здравственим установама у српским срединама на KиМ примане су пријаве за вакцинацију, а Влада Републике Србије обезбедила је довољну количину цепива за све наше грађане. С обзиром на то да се епидемиолошка ситуација с вирусом Kовид 19 компликује и у српским срединама у покрајини, посебно охрабрује чињеница да се протекле недеље велики број грађана пријавио за имунизацију. Вакцинацијом показујемо одговорност како за себе и своју породицу, тако и за нашу заједницу у целини“, тврди се у саооштењу Канцеларије за КиМ.

По подацима владине канцеларије, до сада је вакцинисано више од 10.500 грађана из српских средина на KиМ и ревакцинисано око 8.000.