Kancelarija za KiM: U srpskim sredinama na KiM raste broj prijavljenih za vakcinaciju

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн


„U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji za vakcinaciju protiv virusa COVID-19, protekle nedelje prijavljeno je blizu 1.700 građana,

„U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji za vakcinaciju protiv virusa COVID-19, protekle nedelje prijavljeno je blizu 1.700 građana, što je skoro tri puta više nego nedelju dana pre. Za njih je vakcinacija organizovana u utorak i sredu na tri izdvojena punkta – u Raški, Kuršumliji i Bujanovcu, dok će 1.400 građana u sredu i četvrtak primiti drugu dozu vakcine“, saopšteno je iz Kancelarije za KiM i poručuju da ova kancelarija organizuje besplatan prevoz za građane s teritorije Kosova i Metohije koji su zainteresovani i koji su se prijavili da prime vakcinu.

„Prethodne nedelje u domovima zdravlja i drugim zdravstvenim ustanovama u srpskim sredinama na KiM primane su prijave za vakcinaciju, a Vlada Republike Srbije obezbedila je dovoljnu količinu cepiva za sve naše građane. S obzirom na to da se epidemiološka situacija s virusom Kovid 19 komplikuje i u srpskim sredinama u pokrajini, posebno ohrabruje činjenica da se protekle nedelje veliki broj građana prijavio za imunizaciju. Vakcinacijom pokazujemo odgovornost kako za sebe i svoju porodicu, tako i za našu zajednicu u celini“, tvrdi se u saooštenju Kancelarije za KiM.

Po podacima vladine kancelarije, do sada je vakcinisano više od 10.500 građana iz srpskih sredina na KiM i revakcinisano oko 8.000.