У Грачаници 19, а у осталим спрских срединама још 33 особе заражене корона вирусом

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Још 19 особа заражених корона вирусом, регистровано је у последња 24 сата на територији општине Грачаница, док се 48 пацијената налази на лечењу на Инфективној клиници у Лапљем Селу, саопштено је из општинског Кризног штаба.

Од почетка пандемије, у општини Грачаница је регистрована 601 особа инфицирана корона вирусом.

“Због нарушене епидемиолошке ситуације, Кризни штаб општине Грачаница позива мештане на појачан степен одговорности и дисциплиновано понашање у наредним данима, што се пре свега односи на ношење заштитних маски, одржавање дистанце и правовремено јављање у најближу ковид амбуланту са појавом првих симптома. Молимо све мештане да најозбиљније схвате тренутну епидемиолошку ситуацију и да се строго придржавају свих прописаних мера како би сачували своје здравље и здравље својих најближих. Мере предострожности су неопходне како би се спречило даље ширење COVIDA-19 посебно у смислу друштвених активности, прослава и великих окупљања које потенцијално могу бити највећа опасност од преношења вируса”, наводи се у саопштењу.

На основу недељне категоризације општина, а на основу епидемиолошке ситуације, општина Грачаница се налази у жутој зони, са средњим ризиком ширења коронавируса.

Није било преминулих од COVIDA-19, а у последња 24 сата у српским срединама на Косову, а још 33 особе су заражене корона вирусом од 102 тестирана узорка, саопштено је из Кризног штаба Косовске Митровице.

У Северној Митровици је регистровано 17 новозаражених, по пет у Звечану и Лепосавићу и по три у Зубином Потоку и Прилужју.

Од почетка епидемије, у српским срединама на КиМ је тестирано 16.036 узорака, регистровано је 4.800 особа позитивних на корона вирус, од којих је 114 људи преминуло.

Ана Марковић