U Gračanici 19, a u ostalim sprskih sredinama još 33 osobe zaražene korona virusom

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Još 19 osoba zaraženih korona virusom, registrovano je u poslednja 24 sata na teritoriji opštine Gračanica,

Još 19 osoba zaraženih korona virusom, registrovano je u poslednja 24 sata na teritoriji opštine Gračanica, dok se 48 pacijenata nalazi na lečenju na Infektivnoj klinici u Lapljem Selu, saopšteno je iz opštinskog Kriznog štaba.

Od početka pandemije, u opštini Gračanica je registrovana 601 osoba inficirana korona virusom.

“Zbog narušene epidemiološke situacije, Krizni štab opštine Gračanica poziva meštane na pojačan stepen odgovornosti i disciplinovano ponašanje u narednim danima, što se pre svega odnosi na nošenje zaštitnih maski, održavanje distance i pravovremeno javljanje u najbližu kovid ambulantu sa pojavom prvih simptoma. Molimo sve meštane da najozbiljnije shvate trenutnu epidemiološku situaciju i da se strogo pridržavaju svih propisanih mera kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih. Mere predostrožnosti su neophodne kako bi se sprečilo dalje širenje COVIDA-19 posebno u smislu društvenih aktivnosti, proslava i velikih okupljanja koje potencijalno mogu biti najveća opasnost od prenošenja virusa”, navodi se u saopštenju.

Na osnovu nedeljne kategorizacije opština, a na osnovu epidemiološke situacije, opština Gračanica se nalazi u žutoj zoni, sa srednjim rizikom širenja koronavirusa.

Nije bilo preminulih od COVIDA-19, a u poslednja 24 sata u srpskim sredinama na Kosovu, a još 33 osobe su zaražene korona virusom od 102 testirana uzorka, saopšteno je iz Kriznog štaba Kosovske Mitrovice.

U Severnoj Mitrovici je registrovano 17 novozaraženih, po pet u Zvečanu i Leposaviću i po tri u Zubinom Potoku i Prilužju.

Od početka epidemije, u srpskim sredinama na KiM je testirano 16.036 uzoraka, registrovano je 4.800 osoba pozitivnih na korona virus, od kojih je 114 ljudi preminulo.

Ana Marković