Једна особа преминула од COVIDA-19 у српским срединама на КиМ; У Грачаници до сутра пријава за фајзерову вакцину

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Још 15 особа је заражено корона вирусом у последња 24 сата на територији општине Грачаница, док се на болничком лечењу на Инфективној клиници у Лапљем Селу налази 48 пацијената, саопштено је из општинског Кризног штаба, преноси портал Наша Грачаница. Од почетка епидемије у општини Грачаница је регистровано 616 особа позитивних на корона вирус.

Једна особа је преминула од COVIDA-19 у српским срединама на КиМ у последња 24 сата, а од 131 тестираног узорка је регистровано 46 особа позитивних на корона вирус, саопштено је из Кризног штаба Косовске Митровице.

У Северној Митровици је регистровано 16 особа заражених корона вирусом, у Звечану још 10, у Зубином Потоку и Штрпцу је регистровано по петоро новозаражених, у Гњилану четворо, у Каменици још троје, у Лепосавићу још двоје и у Призрену још једна особа је заражена корона вирусом.

Од почетка епидемије, у српским срединама на КиМ је тестирано 16.167 узорака, регистровано 4.846 особа заражених корона вирусом, од којих је 115 преминуло, док су тренутно 764 активна случаја заразе.


Из Дома здравља у Грачаници саопштавају да је почела пријава за вакцинацију Фајзер вакцином. Пријава траје до 12. марта.

„Посебно се захваљујемо старијим корисницима са више од 60 година који су се у великој мери већ вакцинисали. Уједно обавештавамо све заинтересоване који имају више од 18 година да је вакцинација и даље у току и да се сви, што масовније пријављују и одлазе на вакцинацију. Још једном апелујемо, уједно и позивамо све на неопходно поштовање епидемиолошких мера заштите. Једини начини да победимо COVID-19 је да се вакцинишемо. Сачувајмо своје и здравље најближих. Уз поштовање заштитних мера, са вакцином до победе над COVID-19“, поручују из Дома здравља Грачаница.


Ана Марковић