Јевтић и Абот о ситуацији на Косову

Недавно одржани парламентарни избори на Косову као и формирање институција после њих, епидемиолошка ситуација и недовољна подршка институција на Косова процесу повратка, биле су главне теме састанка министра за заједнице и повратак Далибора Јевтића и амбасадора Уједињеног Краљевства на Косову Николаса Абота, саопштено је из Информативне службе Министарства за заједнице и повратак.

Министар Јевтић и амбасадор Николас Абот су истакли да интензивно треба радити на томе да општа политичка ситуација на Косову, након одржаних парламентарних избора крене у позитивнијем смеру, јер је слаба економска ситуација један од основних проблема.

Када је реч о једном од најважнијих процеса, процесу повратка, како је министар Јевтић истакао, најозбиљнији проблем је недостатак искрене подршке косовских институција да повратника на Косову буде много више него што је то данас. Јевтић је истакао да један од примера за тако нешто је место Мушутиште у Сувој Реци, у коме се намера људи да се врате опструише већ дуже време.

Министар Јевтић је обавестио амбасадора Абота о недавним немилим догађајима када је реч о насиљу, при чему је констатовано да је сваки вид насиља за осуду.

А.М.