Jevtić i Abot o situaciji na Kosovu

Nedavno održani parlamentarni izbori na Kosovu kao i formiranje institucija posle njih, epidemiološka situacija i nedovoljna podrška institucija

Nedavno održani parlamentarni izbori na Kosovu kao i formiranje institucija posle njih, epidemiološka situacija i nedovoljna podrška institucija na Kosova procesu povratka, bile su glavne teme sastanka ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića i ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu Nikolasa Abota, saopšteno je iz Informativne službe Ministarstva za zajednice i povratak.

Ministar Jevtić i ambasador Nikolas Abot su istakli da intenzivno treba raditi na tome da opšta politička situacija na Kosovu, nakon održanih parlamentarnih izbora krene u pozitivnijem smeru, jer je slaba ekonomska situacija jedan od osnovnih problema.

Kada je reč o jednom od najvažnijih procesa, procesu povratka, kako je ministar Jevtić istakao, najozbiljniji problem je nedostatak iskrene podrške kosovskih institucija da povratnika na Kosovu bude mnogo više nego što je to danas. Jevtić je istakao da jedan od primera za tako nešto je mesto Mušutište u Suvoj Reci, u kome se namera ljudi da se vrate opstruiše već duže vreme.

Ministar Jevtić je obavestio ambasadora Abota o nedavnim nemilim događajima kada je reč o nasilju, pri čemu je konstatovano da je svaki vid nasilja za osudu.

A.M.