Ambasada SAD: Potrebno je nastaviti dijalog Beograda i Prištine

Метју Палмер, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Метју Палмер, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Američka ambasada u Prištini objavila je detalje sa jučerašnjeg onlajn sastanka visokog američkog diplomate zaduženog za Zapadni Balkan Metju Palmera

Američka ambasada u Prištini objavila je detalje sa jučerašnjeg onlajn sastanka visokog američkog diplomate zaduženog za Zapadni Balkan Metju Palmera i američkog ambasadora na Kosovu Filipa Kosneta sa budućim predstavnicima kosovskih institucija Aljbinom Kurtije i Vjosom Osmani.

U postu koji je Američka ambasada objavila na svom zbaničnom Fejsbuk nalogu piše da je Palmer naglasio da je potrebno što pre formirati novu Vladu Kosova.

“Potrebno je hitno formiranje vlade bez političke opstrukcije, nastavak dijaloga Beograda i Prištine uz pomoć Evropske Unije, kao i jačanje institucija koje se bore protiv korupcije, kako bi se nastavila podrška za raznoliko i nezavisno Kosovo”, navodi se u postu Američke ambasade u Prištini.

In yesterday’s virtual meetings, Deputy Assistant Secretary Palmer stressed the urgent need for government formation…

Posted by U.S. Embassy Pristina, Kosovo on Friday, March 12, 2021

Američki diplomata se nakon sastanka sa Kurtijem i Osmani, sastao i sa aktuelnim premijerom Avdulahom Hotijem, kao i sa predstavnicima Srpske liste i predstavnicima opozicionih stranaka u novom kosovskom skupštinskom sazivu.

Kako je najavljeno, danas će Palmer takođe održati onlajn sastanak i sa premijerkom Srbije, Anom Brnabić.

Ana Marković