У Грачаници 14, у осталим спрских срединама 28 новозаражених корона вирусом, једна особа преминула

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Још 14 особа заражених корона вирусом, регистровано је у последња 24 сата на територији општине Грачаница, док се 47 пацијената налази на лечењу на Инфективној клиници у Лапљем Селу, саопштено је из општинског Кризног штаба.

Од почетка пандемије, у општини Грачаница је регистровано 630 особа инфицираних корона вирусом.

Кризни штаб општине Грачаница апеловао је још једном на мештане да се придршавају свих мера како би се спречило даље ширење инфекције.

„Општинска инспекција интензивно контролише поштовање мера заштите од вируса COVID-19 и свако ко их буде кршио, биће кажњен“, поручено је из Кризног стаба у Грачаници.

Једна особа је преминула од COVIDA-19 у последња 24 сата у српским срединама на Косову, а од 80 тестираних узорака је регистровано још 28 особа, заражених корона вирусом, саопштено је из Кризног штаба Косовске Митровице.

У Северној Митровици је регистровано 13 новозаражених, у Лепосавићу пет, у Звечану четири, у Зубином Потоку три, у Прилужју два и у Каменици још један новозаражени.

Од почетка епидемије, у српским срединама на КиМ је тестирано 16.247 узорака, регистроване су 4.874 особе позитивне на корона вирус, од којих је 116 особа преминуло.

Ана Марковић