Врховни суд Косова одбацио жалбе Адријане Хоџић и Ромске иницијативе

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Врховни суд у Приштини је одбацио све жалбе политичких субјеката на одлуке Панела за представке и жалбе Централне изборне комисије, између којих су и жалбе Уједињене заједнице – Адријана Хоџић и Ромске иницијативе.

Одлуком Врховног суда, Уједињеној заједници – Адријана Хоџић, потврђено је поништавање гласова, укупно 4.205, у Зубином Потоку, Штрпцу, Ранилугу, Грачаници, Партешу, Клокоту и Новом Брду, а делимично у Звечану, Лепосавићу и Северној Митровици. Овом одлуком, Адријана Хоџић није посланица испред бошњачке заједнице у будућем сазиву Парламента Косова, већ Дуда Баље.

Коалицији Вакат, која такође представља Бошњаке, потврђено је поништавање гласова у Штрпцу, Ранилугу, Грачаници, Партешу, Клокоту и Новом Брду, а делимично и у Лепосавићу.

Врховни суд је потврдио и поништавање гласова Социјалдемократској унији, лидерке Дуде Баље, у Штрпцу, Ранилугу, Грачаници, Клокоту и Новом Брду.

Врховни суд је одбацио и жалбу Ромске иницијативе због одузимања 800 гласова, па овај политички субјекат уместо два посланичка места, како је првобитно објављено, добија један мандат.

А.Ћ.