Други дан протеста у Грачаници, траже поништавање конкурса медицинских радника

Фото ГрачаницаОнлајн

Данас је у Грачаници одржан други протест поводом конкурса о запослењу медицинских сестара и техничара у Клиничко болничком центру Приштина. Окупљени су и данас захтевали поништење листе примљених радника и тражили смену директора ове здравствене установе, др Братислава Лазића.

Окупљени истичу да би приликом запослења требало да се узме у обзир чињеница да примљени радници треба да буду они који заиста живе на Косову и који немају имовину у централној Србији.

“И ја и супруга смо завршили медицинску школу, имамо сву потребну документацију. Очекујемо да се запосле људи који живе овде, који чувају своја огњишта, који нису отуђили земљу. Очекујемо да ће бити запослени ствано они људи који траже посао, а немају никакву политичку подршку. Јуче смо протестовали овде нико од претпостављених није изашао ни са каквим предлогом. Чујем да су људе звали и нудили неке понуде органзаторима. Мора да се формира комисија, да се се узме у обзир социјална карта и случајеви који стварно немају услова за нормалан живот”, рекао је Милош Вуксановић из Доње Брњице.

Учесници протеста тврде да су њихови захтеви да сви буду примљени и уздају се у правду за коју кажу да је спора, али и достижна.

Фото ГрачаницаОнлајн

“Ни ја, а ни супруг нигде не радимо, а имамо двоје малолетне деце. Наши захтеви су остали исти, да се поништи конкурс. Ми тражимо посао, не за 35 људи како су нам понудили, него или за све или за никога. Издржаћемо до краја”, експлицитна је Стана Трајковић из Доње Гуштерице.

Пошто нико из управе Клиничко болничког центра није разговарао са учесницима протеста, они су се у поподневним сатима састали са директором Канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем, који је боравио у Грачаници поводом годишњице обележавања мартовског погрома. Такође су најавили да ће наставити са протестом, а и да ће започети штрајк глађу. Нови протест је најављен за сутра.

Ана Марковић