Kancelarija za KiM: Na zaposlenje će moći da računaju oni koji ispunjavaju propisane uslove

фото: Канцеларија за КиМ

фото: Канцеларија за КиМ


Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković primio je danas u Palati „Srbija“ 17 građana s Kosova i Metohije nezadovoljnih rezultatima

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković primio je danas u Palati „Srbija“ 17 građana s Kosova i Metohije nezadovoljnih rezultatima konkursa za prijem u KBC Priština, sa privremenim sedištem u Gračanici. Nakon sastanka saopšteno je da će, kada je u pitanju novi konkurs za 26 radnih mesta, na zaposlenje “moći da računaju oni koji ispunjavaju propisane uslove”.

Kako se navodi u saopštenju direktora Kancelarije za KiM razgovor o mogućnostima za novo zaposlenje nezadovoljnih građana je protekao “u konstruktivnoj i dobronamernoj atmosferi“,

Napominje se da je Petar Petković građane upoznao sa činjenicom da je u petak raspisan novi konkurs za 26 radnih mesta u KBC Gračanica, “i da će na posao moći da računaju oni koji ispunjavaju propisane uslove, ali i prema prioritetima u odnosu na svoju porodično-materijalnu situaciju na čemu će lično insistirati”.

Tokom sastanka rečeno je i da je obezbeđeno pet radnih mesta za poziciju geronto-domaćica.

Na sastanku je naglašeno da je država Srbija tu za njih, “ali da nije u mogućnosti da odjednom reši sve njihove zahteve”.

foto: Kancelarija za KiM

Napominje se da je tokom sastanka svako od učesnika izneo Petkoviću svoje probleme na Kosovu i Metohiji, koji se nisu ticali samo zaposlenja na konkursu, “već i pomoći pri adaptaciji kuća, dobijanju građevinskog materijala, pomoći pri obrađivanju zemlje, ostvarivanju prava na socijalnu pomoć”. A direktor Kancelarije im je poručio da će im pomoći “svuda gde je moguće naći način”.

“Jedna od molbi odnosila se i na to da se poboljšaju uslovi školskog prevoza na teritoriji centralnog Kosova i Metohij. Predloženo je da se poboljša rad ambulanti u seoskim područjima, i ti problemi će biti rešeni u najkraćem mogućem roku”, napominje se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnici direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov iz sektora za socijalna pitanja i ljudska prava, Jelena Stojković iz sektora za planiranje i realizaciju infrastrukturnih projekata, Veselin Kočanović iz sektora za podršku privredi, poljoprivredi i ruralnom razvoju i Dušan Jovović, pomoćnik direktora zadužen za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC.

Ovo je drugi sastanak koji je Petković održao sa građanima nezadovoljnim rezultatima konkursa za prijem u KBC Gračanica, a prethodno je 17. marta u Gračanici razgovarao sa njih sedamdeset, zaključuje se u soapštenju.