Канцеларија за КиМ: На запослење ће моћи да рачунају они који испуњавају прописане услове

фото: Канцеларија за КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић примио је данас у Палати „Србија“ 17 грађана с Косова и Метохије незадовољних резултатима конкурса за пријем у КБЦ Приштина, са привременим седиштем у Грачаници. Након састанка саопштено је да ће, када је у питању нови конкурс за 26 радних места, на запослење “моћи да рачунају они који испуњавају прописане услове”.

Како се наводи у саопштењу директора Канцеларије за КиМ разговор о могућностима за ново запослење незадовољних грађана је протекао “у конструктивној и добронамерној атмосфери“,

Напомиње се да је Петар Петковић грађане упознао са чињеницом да је у петак расписан нови конкурс за 26 радних места у КБЦ Грачаница, “и да ће на посао моћи да рачунају они који испуњавају прописане услове, али и према приоритетима у односу на своју породично-материјалну ситуацију на чему ће лично инсистирати”.

Током састанка речено је и да је обезбеђено пет радних места за позицију геронто-домаћица.

На састанку је наглашено да је држава Србија ту за њих, “али да није у могућности да одједном реши све њихове захтеве”.

фото: Канцеларија за КиМ

Напомиње се да је током састанка свако од учесника изнео Петковићу своје проблеме на Косову и Метохији, који се нису тицали само запослења на конкурсу, “већ и помоћи при адаптацији кућа, добијању грађевинског материјала, помоћи при обрађивању земље, остваривању права на социјалну помоћ”. А директор Канцеларије им је поручио да ће им помоћи “свуда где је могуће наћи начин”.

“Једна од молби односила се и на то да се побољшају услови школског превоза на територији централног Косова и Метохиј. Предложено је да се побољша рад амбуланти у сеоским подручјима, и ти проблеми ће бити решени у најкраћем могућем року”, напомиње се у саопштењу.

Састанку су присуствовали и помоћници директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов из сектора за социјална питања и људска права, Јелена Стојковић из сектора за планирање и реализацију инфраструктурних пројеката, Веселин Кочановић из сектора за подршку привреди, пољопривреди и руралном развоју и Душан Јововић, помоћник директора задужен за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ.

Ово је други састанак који је Петковић одржао са грађанима незадовољним резултатима конкурса за пријем у КБЦ Грачаница, а претходно је 17. марта у Грачаници разговарао са њих седамдесет, закључује се у соапштењу.