Ansambl „Venac“: Nastavljen proces digitalizacije i humanitarna akcija

фото: Ансамбл „Венац“

фото: Ансамбл „Венац“


Ansambl „Venac“ je nastavio sa opremanjem svog Centra za digitalizaciju, a staru računarsku opremu donirao deci iz socijalno ugroženih porodica,

Ansambl „Venac“ je nastavio sa opremanjem svog Centra za digitalizaciju, a staru računarsku opremu donirao deci iz socijalno ugroženih porodica, udruženju dijabetičara i lokalnim javnim preduzećima.

Ansambl „Venac“ unapređuje svoj rad i ne zaboravlja da bude društveno odgovorna ustanova.

„Ansambl Venac je otvaranjem svog Centra za digitalizaciju 31.12.2020. započeo proces digitalizacije svoje arhive i umetničkog rada, koji smo ove 2021. godine obogatili sa dodatnom opremom od milion dinara i to računarskom, foto i video opremom, a pored opreme od milion dinara koju smo nabavili prošle godine“, navodi se u saopštenju ovog ansambla.

This slideshow requires JavaScript.

Ansambl Venac je prva kulturna ustanova na Kosovu i Metohiji koja je započela proces digitalizacije.

„Staru računarsku opremu, koju smo zamenili novom, odlučili smo da doniramo onima kojima je najpotrebnija i to deci iz socijalno ugroženih porodica u Gračanici, braći Petrović Nemanji, Mihajlu i Strahinji, braći Đorđević Jovici, Andriji i Mihajlu, koji će ubuduće lakše pohađati školsku nastavu od kuće. Računar smo donirali i udruženju dijabetičara iz Gračanice ‚Slatko Srce‚ koji rad udruženja organizuju kod kuće, a koji su u ranijem periodu boravili skoro dve godine u našim kancelarijskim prostorijama jer nisu imali svoju kancelariju, i sada je opet nemaju iako im je veoma potrebna. Takođe, pet računara donirali smo lokalnim javnim preduzećima, među kojima su ‚Vodovod‚ i ‚Javno stambeno preduzeće‚, dodaje se u saopštenju.

Opremanja Centra za digitalizaciju u vrednosti od dva miliona dinara finansiralo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Milena Maksimović