Вјоса Османи: Ангажпваћу се на уједињењу политичког спектра

Председница Косова Вјоса Османи Садриу је данас разговарала са премијером Аљбином Куртијем, министрима здравља и безбедносних снага, Арбеном Витиом и Армендом Мехајом, министарком спољних послова Доником Гервала Шварц, као и са амбасадором САД у Приштини, Филипом Коснетом.

Из кабинета косовске председнице, у саопштењу достављеном медијима се каже да је циљ састанака са домаћим званичницима, да се успостави заједнички механизам у борби против пандемије корона вируса, као и у спољној политици и одбрани.

Са амбасадором Коснетом је председница Османи је обећала своје ангажвање у набавци вакцина у борби против пандемије, као и на пољу јачања институција.

„На састанку, председница Османи је такође уверила амбасадора Коснета да ће се у потпуности ангажовати у стварању аутентичне платформе за дијалог читавог политичког спектра, наводећи да ће се у том смеру, посебни нагласак дати консултацијама са опозицијом и њиховом активном учешћу у питањима од посебног интереса за земљу“, закључује се у саопштењу.

А.Ћ.