Помоћ Епархије рашко-призренске породицама погођеним поплавама

Службеници Епархије су у протеклом периоду посетили породице које су биле погођене поплавама, и том приликом најугроженијим домаћинствима

Службеници Епархије су у протеклом периоду посетили породице које су биле погођене поплавама, и том приликом најугроженијим домаћинствима уручили помоћ у виду беле технике, санитарије и намештаја, наводи се у саопштењу ЕРП.

Из Епархије рашко-призренске подсећају да је услед поплава које су почетком јануара захватиле цео регион, али и просторе Косова и Метохије, дошло до изливања река, потока и подзмених вода, при чему је дошло до формирања бујичног вала који је погодио велики део општина у којима Срби чине већински део становништва, те да је том приликом причињена огромна материјална штета и дошло до озбиљних оштећења на стамбеним и помоћним објектима, као и на пољопривредним површинама.

„Епископ рашко-призренски г. Теодосије, тада је позвао све управе Манастира и Црквених општина на територији Епархије рашко-призренске, као и верни народ да се својим скромним прилозима укључе у добротворну акцију и тиме покажу солидарност са породицама које су претрпеле штету у поплавама. Захваљујући људима добре воље, на рачун Епархије је уплаћено 56.000 евра“, наводи се у саопштењу Епархије.

Додаје се да су службеници Епархије у протеклом периоду посетили породице које су биле погођене поплавама, и том приликом најугроженијим домаћинствима уручили помоћ у виду беле технике, санитарије и намештаја. Такође, у плану је да се уради и санација поплавом оштећених домова.

„Епархија рашко-призренска се захваљује свим добротворима који су несебично помогли угроженим породицама и на тај начин саосећали са њима, јер су својим прилозима помогли да преброде невољу која их је задесила. Молимо се Господу да свима онима који су помогли нашем угроженом народу, Господ за њихово добро, добром узврати“, закључује се у саопштењу.

Милена Максимовић