Вјоса Османи састала се са бившим председницима Косова

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Председница Косова Вјоса Османи Садриу састала се данас са бившим председницима Фатмиром Сејдиуом, Атефетом Јахјагом и Беџетом Пацолијем.

Председница Косова Вјоса Османи Садриу састала се данас са бившим председницима Фатмиром Сејдиуом, Атефетом Јахјагом и Беџетом Пацолијем. Како пишу медији на албанском, Османијева је истакла да је у прошлости мандат Фатмира Сејдијуа био кључан у историјским тренуцима Косова.

“Председница Јахјага је прва жена председница која је заступала интересе свих грађана у иностранству, а пре свега, заступала је родну равноправност и статус жртава ратног насиља. Са друге стране, председник Пацоли, био је одличан, када је спољна политика Косова била у питању”, рекла је Османијева.

Бивши председници, Сејдију, Јахјага и Пацоли једногласно су подржали избор Вјосе Османи за председницу Косова и истакли да Косово сада има “достојанствено председништво”.

„Ви сте прави избор у право време за све грађане Косова, посебно за жене на Косову. Имаћете много посла, али и ми ћемо бити ту да вам помогнемо, како би Косово и даље напредовало”, нагласила је Атифета Јахјага.

Данашњи састанак новоизабране председнице са својим претходницима није употпуњен, јер недостаје главни актер самопроглашене независности Косова или како Османијева каже, историјских тренутака Косова. У питању је бивши председник Хашим Тачи, који се налази у притвору оптужен за ратне злочине.

Ана Марковић