Ракић и Коснет о безбедносној ситуацији, процесу повратка и пандемији COVIDA-19

Министар за заједнице и повратак у косовској влади Горан Ракић разговарао је са амбасадором САД Филипом Коснетом о безбедносној ситуацији на Косову, истакавши да „проблеми око безбедности негативно утичу и на процес повратка“ и затражио подршку за повратак већег броја расељених у наредном периоду.

Осим о безбедносној и политичкој ситуацији, на састанку је било речи и о процесу повратка, правима невећинских заједница и ситуацији када је у питању пандемија COVIDA-19, наводи се у саопштењу МЗЗП-а.

Наводи се да је током сусрета Ракић исказао посебну забринутост због инцидената који су се дешавали у претходних неколико дана у срединама у којима живе Срби и рекао да се „мора учинити све да се инциденти сузбију“.

Такође, у саопштењу се истиче да је Ракић казао да „проблеми око безбедносне ситуације негативно утичу и на процес повратка“ и затражио „подршку за повратак већег броја расељених у наредном периоду“.

Званичници су се сложили да је ситуација када је у питању пандемија COVIDA-19 сложена и истакли да се надају да ће у периоду који нам предстоји доћи до побољшања, наводи се у саопштењу.

Амбасадор Сједињених Америчких Држава Филип Коснет је честитао министру Горану Ракићу на именовању на позицији министра за заједнице и повратак и „исказао подршку свим процесима који ће позитивно утицату на косовско друштво“, закључује се у саопштењу.

Милена Максимовић