Протестна вожња у Грачаници поводом напада на Луку Димитријевића

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

<font size="2"><em>фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн</em></font><hr />

Након јучерашњег протеста више стотина мештана Грачанице на коме је затражена смена командира полицијске станице Братислава Трајковића

Након јучерашњег протеста више стотина мештана Грачанице на коме је затражена смена командира полицијске станице Братислава Трајковића, данас је, поштујући прописане епидемиолошке мере, настављен протест мештана поводом напада тројице Албанаца на Луку Димитријевића. Незадовољни радом полиције, окупљени су изразили своје незадовољство организованом ауто колоном, која је кренула од бивше зграде „Воћара“ и провозала се кроз Грачаницу.

Очевици самог напада на деветнаестогодишњег Луку Димитријевића, који се догодио у среду увече, демантовали су изјаву командира полицијске станице да је Лука нападнут због језичког неспоразума.

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

„На медијима и на друштвеним мрежама кружи објава да смо ми те вечери оштетили нечију имовину, да смо улазили у хладњаче, да смо направили неред и овом приликом желим да кажем да то није било тако и нису били ту на лицу места. Као што можете видети, ништа није оштећено. Ми смо само седели на клупи 10 минута мирно, попили смо пиће које смо раније купили и пре полицијског часа, кренули смо кући. Не могу више да се сетим самог напада, толико тога се десило. Вероватно је тако због шока и стреса и сећања су ми помућена“, рекла је данас медијима девојка Т.Д., која се налазила са Луком Димитријевићем те већери.

Димитријевићи су саопштили да се међу осумњиченима за „учешће у тучи“, по речима полиције, налази и Лукин стриц, Срђан Димитријевић, који је такође био оћевидац самог инцидента.

„На позив братанца, одмах сам отишао да видим шта се дешава. Видео сам да је Лукино лице крваво, имао је две ране, једну испод, а другу изнад ока. У том тренутку су почели и мене да гурају, почели су да вичу на мене, ја нисам знао о чему се ради. Не знам да ли сам их ударио или смо се само гурали. У једном моменту је моја супруга узвикнула да ће позвати полицију и то је трајало неких 2 минута. Имали су неке шипке у рукама. Касније када сам својевољно отишао у полицијску станицу са кћерком да дам изјаву, првобитно нам је речено да смо сведоци самог инцидента, а касније сам сазнао да сам сада осумњичен као учесник у тучи, јер је један од тројице Албанаца изјавио да сам га ударио. Не могу да се сетим да ли сам га ударио, али и ако јесам, није било ништа страшно, јер у том тренутку сам само желео да одбраним Луку“, казао нам је Срђан Димитријевић.

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Дејан Димитријевић поручио је да ће протести бити настављени до испуњења њихових захтева, иако су јуче били новчано кажњени због забране окупљања.

„Настављамо са негодовањем поводом полицијске истраге напада на мог сина. Поштоваћемо све епидемиолошке мере, али нећемо да попустимо. Тражимо да овај случај преузму независне, непристрасне институције, које ће истрагу да спроведу на прави начин“, истакао је Димитријевић.

Подсећамо, Лука Димитријевић је нападнут од стране тројице Албанаца, док је шетао са девојком и сестром у близини бивше зграде „Воћара“, у којој се тренутно налази фабрика за производњу печурака, у албанском власништву. Полиција је ухапсила нападаче исте вечери, али их је и ослободила, због чега су мештани Грачанице почели да негодују.

Ана Марковић