U Vučitrnu privedena ekipa tima „S Tamarom u akciji“

Косовска полиција, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Pripadnici Kosovske policije priveli su danas u Vučitrnu novinarku Tamaru Grujić koja realizuje emisiju "S Tamarom u akciji",

Pripadnici Kosovske policije priveli su danas u Vučitrnu novinarku Tamaru Grujić koja realizuje emisiju „S Tamarom u akciji“, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kako saznaje Gračanica onlajn novinarka je sa svojim timom posle višesatnog ispitivanja puštena iz pritvora.

„Tamaru i članove njenog tima policija već nekoliko sati drži u stanici, iako nisu počinili nikakvo krivično delo već su snimali nekoliko javnih lokacija za potrebe emisije“, saopštila je ranije Kancelarija za KiM.

Kako saznaje naš portal ekipa tima „S Tamarom u akciji“ je posle četiri-pet sati ispitivanja puštena iz pritvora.

„Tamara u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju realizuje projekat obnove nekoliko kuća za socijalno ugrožene Srbe na Kosovu i Metohiji. U sklopu tih aktivnosti danas je želela da u Vučitrnu snimi Most braće Vojinovića i stari grad Kaljaju. Međutim, policija ih je tom prilikom privela“, navodi Kancelarija za KiM.

Iz Kancelarije ističu da je ovo „nastavak šikaniranja i maltretiranja novinara iz centralne Srbije koje vlasti u Prištini mesecima onemogućavaju da rade svoj posao, braneći im ulaz, a sada su pribegli drastičnijim metodama i privođenju medijskih radnika“.

„Očigledno je da u Prištini žele da zataškaju pravu istinu o teškom životu Srba u našoj južnoj pokrajini i da s tim ciljem neće prezati ni od primene ovakvih metoda zastrašivanja“, navodi se u saopštenju i dodaje da je nedopustivo da „medijski radnici budu mete bilo čije politike i neophodno je da im se omogući da bez smetnje i opstrukcije obavljaju svoj posao“.

Milena Maksimović