Прекинут протест мештана у Грачаници; Димитријевић кажњен због непошовања мера

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

<em>фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн</em>

Протест мештана Грачанице поводом пребијања деветнаестогодишњег Луке Димитријевића данас је прекинут, а Лукин отац,

Протест мештана Грачанице поводом пребијања деветнаестогодишњег Луке Димитријевића данас је прекинут, а Лукин отац, Дејан Димитријевић поново је новчано кажњен због непоштовања анти-ковид мера, потврдио је Душан Борисављевић из Омладинског савета Грачанице. Лука Димитријевић је 13. априла нападнут од стране тројице Албанаца, док је шетао са девојком и сестром у близини бивше зграде „Воћара“, у којој се тренутно налази фабрика за производњу печурака, у албанском власништву. Полиција је ухапсила нападаче исте вечери, али их је и ослободила, због чега су мештани Грачанице почели да се протестују.

Један од захтева мештана, али и локалне самоуправе, како је на претходним протестима истакнуто, је смена целокупног руководства полицијске станице у Грачаници и командира Братислава Трајковића.

“Незадовољство мештана радом полиције траје већ неко време, невезано само за овај случај, пребијање Луке, већ и за многе крађе и разбојништва која су се догађала у Грачаници и која нису никада расветљена. Многи људи су због тога били принуђени да се одселе одавде и то је оно што их највише мучи. Смена комадира, али и руководства полицијске станице је став већег броја мештана са којима смо разговарали”, казао је Борисављевић.

Он додаје да ће цивилни сектрор наредних дана предложити званичан захтев локалној самоуправи и полицијској станици како да се, по њиховом мишљењу, побољша безбедносна ситуација у Грачаници.

Ана Марковић