Ракић положио камен темељац за изградњу две куће социјално угроженим породицама у општини Клокот

фото: Министарство за заједнице и повратак

Министар за заједнице и повратак у косовској влади Горан Ракић данас је у општини Клокот положио камен темељац за изградњу две куће социјално угроженим породицама Нисић и Димић, саопштено је из овог министарства.

Како се истиче, камен темељац је прво положен у Клокоту за изградњу новог дома породици Нисић, а затим и у селу Могила у овој општини, за изградњу нове стамбене јединице за вишечлану социјално угрожену породицу Димић.

”Оно што смо пре двадесет дана обећали, данас и реализујемо. Породице Нисић и Димић ће врло брзо моћи да се уселе у потпуно опремљене куће. Задовољство ми је када могу на овај начин да усрећим породице, јер ће у новим домовима и деца имати своје собе за игру и учење. Данас је велики дан не само за Нисиће и Димиће већ и за мене, јер срећа на њиховим лицима ми говори да смо на правом путу”, истако је Ракић након полагања камена темељца.

”Ово је дан када нам се мења живот набоље и веома смо срећни због тога. Живећемо у потпуно другачијим условима него сада, то је за нас велика срећа”, казали су Нисићи.

Најстарији члан породице Димић истакао је да га радује то што се “дато обећање и реализује овако брзо”.

”Најлепши поклон који смо ја, моја деца и унучад могли да добијемо у овој години. Пресрећни смо и презадовољни”, казао је Димић.

Министар Ракић је у Клокоту истакао да ће Министарство за заједнице и повратак радити да на овај начин усрећи што већи број породица, јер како је казао “бољи услови живота социјално угрожених породица су гарант сигурне будућности”.

”Моји сарадници и ја ћемо радити на идентификовању породица које живе у лошим условима и онолико колико је у нашој моћи помагаћемо им, у зависности од њихових потреба”, закључио је Ракић.

Милена Максимовић