КМ: Ракић и Радојевић најавили опремање теретане у спортској хали

Министар за заједнице и повратак у косовској влади Горан Ракић и градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић најавили су улагање за куповину савремених справа за вежбање и опремање просторије намењене за теретану у спортској хали у овом граду, наводи се у саопштењу МЗЗП-а.

Ракић је обилазећи халу са градоначелником Радојевићем и директором овог Спортског центра Гораном Ковачем, истакао да је “стварање услова за нормално функционисање оних који желе да се баве спортом, примарна обавезна свих који су на одговорним функцијама”.

”Драго ми је да данас могу да обећам да ће спорстка хала у Северној Митровици бити опремљена модерним справама за вежбање. Омладина је наша будућност и ми овиме улажемо у развој наше будућности. Ово није све, свуда тамо где будемо могли да помогнемо да се створе адекватни услови за спортске активности, помоћићемо”, рекао је Ракић.

Ракић је казао да је Министарство за заједнице и повратак посвећено грађанима на Косову и да то показује финансирањем оваквих, и сличних пројеката, “изградњом и опремањем кућа и различитим видовима помоћи”.

Градоначелник Милан Радојевић и директор Спортске хале Горан Ковач су истакли да ће опремањем теретане сви они који посете ову халу и желе да користе услуге, имати све у склопу овог објекта.

”Радује ме чињенице да смо се са министром врло брзо договорили око финансирања овог пројекта, а све на добробит становника Северне Митровице”, истакао је Радојевић, док је Ковач казао да ће након завршетка овог пројекта, “спортски објекат моћи да се упореди са најмодернијим халама у великим местима”.

У Северној Митровици постоји више од 30 регистрованих спортских клубова “што је показатељ колики је значај потпуне опремљености једног оваквог објекта”, закључује се у саопштењу МЗЗП-а.

Милена Максимовић