МЗЗП: Нова фасада за две зграде у Косовској Митровици

Министарство за заједнице и повратак је издвојило финансијска средства намењена за потпуну ревитализацију фасада на двема вишеспратним стамбеним зградама ”Старо Бериље”, које се налазе у главној улици у Северној Митровици, а у којима станује око 500 станара, саопштено је из МЗЗП-а.

Меморандум о финансијској подршци овом пројекту су данас потписали министар за заједнице и повратак Горан Ракић и градоначелик Северне Митровице Милан Радојевић, наводи се у саопштењу МЗЗП-а.

”Задовољство ми је да данас могу да поручим да ће стара фасада на зградама `Старо Бериље`, бити комплетно реконструисана. Ово је важно за Северну Митровицу јер оваквим видом улагања шаљемо поруку да ћемо радити на уређењу свега старог и дотрајалог како би Северна Митровица добила још лепши изглед. Реализацијом важних инфраструктурних пројеката желимо да покажемо колико нам је важно стварање бољих услова живота”, казао је Ракић након потписивања документа о финансирању овог пројекта.

Градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић је казао да му је задовољство што данашњим потписивањем почиње реализација једног значајног пројекта, „јер је посао сваког градоначелника да поред решавања осталих проблема, ради и на улепшању града“.

”Изузетном сарадњом са министром Ракићем успевамо да реализује веома значајне инвестиције. Пре неки дан смо договорили опремање теретане у Спортској хали у Северној Митровици данас обнову фасаде на старим зградама у којима живи око 500 станара и то је оно што ме изузето радује”, казао је Радојевић.

Данашњем потписивању Меморандума о реализацији пројекта ”Обрада и ревитализација фасада вишеспратних стамбених зграда, такозвано `Старо Бериље`”, присуствовала је и заменица градоначелика Општине Северна Митровица Адријана Хоџић, која је овом приликом на састанку објаснила детаље и ефективност самог пројекта.

Хоџићева је ставила акценат на чињеницу да ће се реализацијом овог пројекта унапредити услови живота свих станара који живе у овим зградама, закључује се у саопштењу.

Милена Максимовић