Петар Петковић у дводневној посети Косову и Метохији

Петар Петковић, заменик директора Канцеларије за КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић боравиће у дводневној посети Косову, 24. и 25. априла, саопштила је Канцеларија.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић боравиће у дводневној посети Косову, 24. и 25. априла, саопштила је Канцеларија.

Како је наведено, првог дана посете, у суботу, 24. априла, предвиђен је обилазак севера Косова и Метохије, који ће Петковић започети посетом Косовској Митровици.

Током дана, у селу Доње Мочаре, у општини Косовска Каменица, Петковић ће обићи две социјално угрожене породице, Ивковић и Стојковић.

Саопштено је да ће на крају првог дана посете Косову и Метохији, директор Канцеларије за Косово и Метохију у селу Бостане, општина Ново Брдо, у цркви Пресвете Богородице, присуствовати освећењу врбових грачаница, поводом празника Лазарева субота – Врбица, након чега ће се дружити са децом у порти цркве.

Другог дана посете Косову и Метохији, у недељу, 25. марта, у манастиру Високи Дечани, директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић присуствоваће Светој Литургији поводом празника Улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим – Цвети.

Након Литургије, директор Петар Петковић и игуман манастира, архимандрит Сава, обићи ће манастирски посед.

Напомиње се да ће посету Косову и Метохији Петковић завршити обиласком новоизграђеног вртића у селу Јажинце, у општини Штрпце.

Подсетимо да је директору Канцеларије за КиМ Петру Петковић недавно улазак на Косово и Метохију био забрањен од стране власти у Приштини, због како је тада наведено, лоше епидемиолошке ситуације.

Милена Максимовић